joi, 26 mai 2011

Cand visul tau moare...



Uneori poate că ai toate ingredientele necesare pentru succes – pasiune, model, capitalul şi toate celelalte lucruri despre care ai citit – şi cu toate acestea nu reuşeşti. Aceste eşecuri pot fi cele mai întunecate momente din viaţă – mai ales atunci când ţi-ai investit toată viaţa în acest proiect.

Aproape toţi cei care au încercat un proiect mare pot spune că a existat o perioadă când au fost învăluiţi de întuneric. Unii se află chiar în mijlocul acestui întuneric. Visul le moare chiar în faţa lor, iar ei nu au puterea să oprească asta. Visul altora este mort. De fapt fiecare persoană de succes cu care am vorbit vreodată a avut o perioadă în care visul îi murise.

S-ar putea să te afli şi tu în această perioadă. Dacă nu este aşa şi dacă nu ai experimentat niciodată o asemenea perioadă, atunci o vei experimenta. Este un element comun prin care trecem cu toţi într-un anumit moment al vieţii. Vei fi experimentat descurajare, frustrare, mânie, tristeţe şi multe alte sentimente. Dar unul pe care s-ar putea să nu-l experimentezi dacă nu priveşti dintr-o perspectivă corectă este speranţa.

Ceea ce majoritatea oamenilor nu îşi dau seama, este că există trei feluri diferite de speranţă: (1) niciun fel de speranţă; (2) speranţă pentru uşurare şi (3) speranţă pentru lucruri mai bune în toate.

Prima este evidentă. Este cea mai tristă din cele trei – şi nu are niciodată ca rezultat succesul. Prea mulţi oameni se consideră într-o situaţie fără speranţă. Ei nu cred că vor ieşi vreodată din asta. Deci se descurajează şi şi-ar dori o viaţă mai bună. Unii merg aşa de departe încât îşi doresc moartea.

Al doilea tip de speranţă este atunci când spunem: „Întotdeauna întunericul cel mai mare este înainte de ivirea zorilor.“ Este o atitudine de evadare. Tot ce trebuie să facem este să ieşim din situaţia actuală şi totul va fi bine. De obicei situaţiile dificile se sfârşesc, deşi nu aşa de repede cum ne-ar plăcea nouă. Când vine lumina, vine şi uşurarea.

Totuşi, oamenii cu adevărat de succes nu caută doar o scăpare. Ei caută o modalitate de a fructifica întunericul. Ei consideră aceste perioade o oportunitate. La urma urmelor este o ocazie să înveţi ceva. Dar poate fi o ocazie şi mai bună decât asta. Poate fi un pas important în realizarea unui lucru mult mai important.

Fiecare persoană de succes cu care am vorbit a experimentat un fel de eşec în această viaţă. Unele din aceste eşecuri au fost mai mari decât majoritatea credem că am putea îndura. Dar, aproape fără nicio excepţie, ei spun că eşecul i-a împins către o aventură şi mai mare, care le-a adus mult mai mult succes.

Deci, de ce să mai sperăm când lumea pare întunecată? La urma urmelor, toate sunt triste. Visul tău moare. Toate lucrurile în care ţi-ai investit viaţa se duc pe apa sâmbetei. Trebuie să ai speranţă pentru că este mai mult decât probabil că vremurile grele vor aduce succes.

Nu te scufunda în disperare – nu îţi va fi de niciun folos (şi îţi va face mult rău). Nu căuta doar o scăpare – s-ar putea să pierzi o oportunitate nemaipomenită. Evaluează-ţi pierderile, sperând să le transformi cândva în succes. Învaţă din propriile greşeli. Şi nu uita că cele mai mari oportunităţi vin în momentul celei mai mari nevoi. Nu le pierde!



Steve Kroening – Wisdom Edge





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu