duminică, 21 august 2011

spre viata asa cum e

De cate ori privesc spre viitor sunt gata sa declar cu indrazneala ca eu singura decid conturul drumului meu prin viata. De cate ori intorc privirea catre trecut..inteleg o data si inca o data ca Dumnezeu a hotarat pentru mine, in ciuda oricaror indarjiri, asteptari sau ambitii.
Mi-am intalnit dragostea cand m-am asteptat mai putin..nu cand am bantuit, ca in transa, pe strazi, printre oameni, ci atunci cand mi-am ridicat privirea si umerii catre cer.Cand nu am mai cerut nimic celor din jur mi s-a daruit cu mult  mai mult decat atunci cand am emis pretentii...
Am devenit mama nu cand iubirea mea a dat in clocot, nu cand eram indeajuns pregatita ci atunci cand caldura unei nopti de mai s-a instapanit peste inima, peste zambetul, peste pantecul meu..
Viata mea de pana acum a adunat atatea intamplari care m-au luat pe nepregatite..sunt, de o vreme, intr-o continua cautare a unui liman ..mi se pare ca il intrezaresc si constat ca e doar o iluzie, ca sunt prada unui val si mai mare..merg, de ceva timp, la limita hazardului..uneori mi se pare ca furtuna asta nu se va opri niciodata..alteori ma uit in spate ..am invatat ca pot continua mult timp dupa ce am spus.."e prea mult, nu mai pot"..
Am avut nenumarate reactii grabite, ciudate, infrigurate, in afara a ceea ce sunt. Mi-e rusine acum de panica al carei gust l-am invatat pe de rost.
Am inteles insa dupa atatea caderi ca a-ti tine soarta in propriile maini inseamna sa fii foarte bun la cursele cu obstacole asezate unde te astepti mai putin, acolo unde te doare cel mai mult..
Merg inainte spre viata asa cum e, fara sa stiu exact ce-mi aduce ziua de maine.
Dar, cu fiecare zi de caldura si implinire pe care o strabat, cred tot mai mult in mine si-n dragostea mea care va sti sa zvacneasca la timp.
De cate ori ma uit in ochii lui Andrei stiu ca Dumnezeu mi-a facut un dar divin, mi-a dat, prin el, o sursa inepuizabila de iubire, de putere si de speranta .
Imi lustruiesc reflexele de om bun si onest si imi promit ca, oricat de greu va fi la ceas de furtuna, n-am sa uit ca soarta imi va aduce din nou lumina, liniste, iubire.
Chiar daca pana atunci mai am timp sa ma impiedic, sa cad, sa fiu rea, sa-mi para rau, sa ma ridic..ma antrenez temeinic pentru viata asa cum e.